Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine kirigami.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino kirigami.si (v nadaljevanju tudi »trgovina«) upravlja Vlasta Lipovec s.p., Jamova cesta 33, 1000 Ljubljana, matična številka: 8645086000, davčna številka: 82872678, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine www.kirigami.si, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med kirigami.si in kupcem.

 

Splošni pogoji

Kupec izbere vrsto ter količino izdelka. Vse cene v spletni trgovini so dokončne glede na dan naročila. Prodajalec ni DDV zaveznik in zato DDV ni obračunan v skladu s 1.odstavkom 94.člena ZDDV. Cene so označene v EUR.

Minimalno naročilo sta dve voščilnici. Če kupec naroči nad pet izdelkov, se mu prizna 10% popust.

Pred oddajo naročila pregleda nakupno košarico, izvede morebitne popravke ali nadaljuje z nakupom in potrdi naročilo. Sledi obrazec v katerem kupec vnese vse potrebne podatke za dostavo tega izdelka.

V spletni trgovini https://kirigami.si ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

– plačilo s PayPal-om,

– plačilo na transakcijski račun podjetja: Delavska hranilnica po predračunu,

– plačilo po povzetju (doplačilo 1.99€)

– plačilo z navedenimi kreditnimi karticami

Po končanem nakupu se uporabniku preko elektronske pošte pošlje obvestilo o izvedenem nakupu.

 

Možnosti plačila naročenega blaga

Če ste se odločili, da boste naročilo plačali po Predračunu, izberete plačilo Bančna transakcija in prodajalec vam bo avtomatično poslal predračun po e-pošti z vsemi navodili za plačilo naročenega blaga na transakcijski račun prodajalca. Ko bo prodajalec prejel plačilo, bo blago še isti delovni dan odpremil z brezplačno poštnino po navadni pošti, ki velja za nakupe v Sloveniji, za tujino pa je strošek dostave 3,99€.

V primeru, da kupec izbere plačilo Po povzetju, se mu dodatno zaračuna znesek 1,99€ za delno pokrivanje stroškov plačila po povzetju, ki jih zaračuna Pošta Slovenije prodajalcu. Plačilo po povzetju je najmanj ugodna možnost plačila za kupca, ker Pošta Slovenije ob prevzemu blaga dodatno zaračuna stroške plačila kupnine. Znesek vašega naročila z vsemi stroški boste z gotovino poravnali kurirju ob času dostave. Ti stroški se spreminjajo in so odvisni od cenika Pošte Slovenije.

Kupec lahko izbere tudi Plačilo s kreditno kartico ali PayPal-om. Tovrstna plačila so za kupca hitra, varna in najcenejša, saj kupec ne plača nobenih dodatnih stroškov.  Če želite izvedeti več o tem, kako deluje Paypal, kliknite na to povezavo.

Kupec lahko izbira med kreditnimi karticami, ki so navedene na spletnem mestu https://kirigami.si/zakljucek-nakupa/.

V primeru, da kupec ne prejme izdelka v roku 7 dni, naj kontaktira prodajalca po e-pošti: info@kirigami.si ali na telefon: 041-843 294.

V spletno trgovino https://kirigami.si se ni potrebno registrirati. Če želite opraviti nakup, morate samo izpolniti vaše točne podatke ob oddaji naročila in se na koncu nakupa strinjati s splošnimi pogoji poslovanja.

 

Vračilo blaga

Vsak nakup v naši spletni trgovini je 100% varen z garancijo. Izdelek lahko brez pojasnila vrnete v 14 dneh od nakupa. Vrnjeni izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži.

Nakupna pogodba se hrani na sedežu podjetja in jo lahko prejmete na pisno zahtevo.

V primeru napake ali poškodovanega blaga vas prosimo, da nas o tem predhodno pisno obvestite po elektronski pošti na naslov: info@kirigami.si. Kupec ima pravico v 14 dneh od prevzema blaga ponudniku sporočiti, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe,  je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu.

Vrnjeno blago mora vrniti podjetju nepoškodovano, v izvirni nepoškodovani embalaži in v nespremenjeni količini. Potrebno je priložiti obrazec s podatki in kopijo računa.  Pošiljk z odkupnino prodajalec ne sprejema! Kupec blago vrne na naslov:  Vlasta Lipovec s.p., Jamova 33, 1000 Ljubljana. Rok se upošteva, če potrošnik blago pošlje nazaj pred iztekom 14-dnevnega roka.

 

Vodič za nakup

Izdelke, ki jih želite naročiti, enostavno “Dodajte v košarico”. Minimalno naročilo je 2 izdelka. Če želite naročiti več kot le 1 isti izdelek, preprosto kliknite na “+”, da dodate izdelek ali “-“, da odvzamete izdelek. Košarica se samodejno posodobi.

Ko ste izbrali vse izdelke za naročilo, “Nadaljujte na blagajno”, kjer zaključite nakup. Potrebno je izpolniti vse obvezne podatke za pošiljanje naročenih izdelkov. V kolikor je vaš naslov drugačen od naslova plačnika ali želite poslati paket kot darilo, navedite drug naslov za dostavo, tako da označite polje: Uporabi drug naslov za dostavo (neobvezno).

Izberite vrsto ponujenega plačila, preverite podatke o naročilu in Zaključite nakup. Avtomatično boste prejeli potrditev naročila z vsemi podatki, naročilo pa lahko preverite tudi na strani: https://kirigami.si/moj-racun/, kjer lahko urejate osebne podatke.

V kolikor pride do morebitne napake, le te naknadno sporočite na: info@kirigami.si ali pokličete v času delavnika od 8h do 16h na 041-843 294. Naročila prodajalec pošilja že naslednji dan, zato ga o spremembi obvestite v čim krajšem času od oddaje naročila.

V zvezi z veleprodajnim nakupom naj naročnik odda povpraševanje in na podlagi povpraševanja, prodajalec pa bo naročniku poslal veleprodajno ponudbo. Minimalno naročilo za veleprodajne cene je 100 kosov voščilnic, naslednje naročilo je lahko 50 kosov!

V primeru izdelave prototipa glede na naročnikove posebne želje, je potrebno izdelavo prototipa v celoti plačati prodajalcu VNAPREJ. Čas izdelave prototipa je  tri do štiri tedne, vendar si prodajalec dovoljuje ta čas podaljšati, glede na zahtevnost motiva in drugih znanih in neznanih okoliščin.